Jeg kan rigtig godt lide at læse forskellige biografier, men det er ikke ligegyldigt, hvad biografien handler om . Sådan har du det sikkert også? De biografier der interesserer mig er ikke bøger skrevet af kendisser, der skriver om deres eget liv og hvad de har opnået. Mit fokus er i stedet på biografier, der omhandler tragiske eller spektakulære oplevelser, som senere bliver skildret i en bog af nogle af dem, der har været allertættest på. I dette indlæg vil jeg derfor anbefale nogle af de bedste biografier, som har fanget min opmærksomhed.

Hvorfor er det de bedste biografier?

På en eller anden måde vækker de biografier, der indeholder sager man ikke kan forestille sig ske i virkeligheden, noget i mig. Det kan være biografien, om en sygeplejerske, der slår patienter ihjel eller om en pige, der bliver taget til fange på vej til skole og bliver holdt til fange i flere år, mens ingen ved, hvor hun er. Lige præcis sådan nogle historier får gang i mine tanker og vækker nogle uretfærdigheder hos mig. Hvorfor og hvordan kommer de her mennesker ud for de begivenheder? Og hvilke uhyrer kan finde på at udsætte andre mennesker for så grumme ting?

De bedste biografier – mine anbefalinger

De bøger jeg har fundet frem til dig er mine personlige favoritter og efter min mening de bedste biografier. De er rigtig godt skrevet og fortalt og flere af bøgerne er skildret som film. Du kender sikkert også flere af de spektakulære sager, da mange af dem har været i medierne. Men der er så mange detaljer, som man ikke får med, hvis ikke man læser disse bøger og bare forholder sig til det, der står i medierne.

Ta’ og kig på min anbefalinger her.

1. Forelskede sig til et mareridt og Asyl

Denne bog er skrevet af Liza Marklund du måske kender fra hendes spændende og medrivende feministiske krimibøger. Men denne bog er en rigtig historie og er altså ikke ligesom så mange af hendes andre bøger, der er skønlitteratur.

Bogen er en samling af bøgerne ‘Forelskede sig til et mareridt’ og ‘Asyl’, der begge handler om Maria Erikssons forfærdelig fortælling om en tilværelse på flugt.

Få Asyl- Forelskede sig til et mareridt af Liza Marklund som ...

Maria Eriksson forelsker sig i en særdeles charmerende ung mand og hun bliver hurtigt forlovet. De får sammen datteren Emma. Efter kort tid ændrer forholdet sig. Marias ellers fredlige og rolige tilværelse byder i stedet på mishandling, terror og mordtrusler, der tvinger hende til at flygte med datteren Emma. Bogen handler om deres flugt og de konsekvenser det har for dem samt Marias nye mand. Bogen fortæller om et svigtende samfund, der tvinger dem til at ændre identitet og flygte langt væk fra deres vante tilværelse og bryde kontakten til deres familie. Køb bogen her.

2. 3096 dage

Denne her bog handler om den spektakulære sag om Natascha Kampusch, der blev kidnappet på vej til skole i 1998 og først slap fra efter 8 år.

https://imgcdn.saxo.com/_9788702123326/0x500

Du har sikkert hørt om denne sag, da den var rigtig stor i medierne, da hun forsvandt. I bogen fortalt af Natascha Kampusch hende selv beretter hun om sine dage i fangeskab, der var fyldt med mishandling, tæsk og misbrug. Men efter 3096 dage ser hun sit snit til at stikke af, og dette bliver hendes eneste mulighed for at komme væk fra hendes ellers grusomme skæbne. Køb ‘3096 dage’ her.

Som en lille bonusanbefaling har hun efter 10 års befrielse skrevet bogen ‘Ti års frihed’, der handler om hendes nye liv efter fangeskab. Hvordan kommer man videre efter så grusom en oplevelse? Og hvordan fortæller man offentligheden om det man har været udsat for? Dette kan du høre Natascha Kampusch beretning om i hendes bog ‘Ti års frihed’. Køb ‘Ti års frihed’ her.

3. Ikke uden min datter

Betty og datteren skulle kun have været på ferie i Teheran i to uger, men da de skulle hjem bliver de nægtet at rejse tilbage til deres liv i USA. Det bliver til halvandet års fangenskab for Betty Mahmoody og datteren Mahtob.

Få Ikke uden min datter af Betty Mahmoody som Hæftet bog på dansk ...

Med hjælp fra nogle hjælpsomme iranere bliver det muligt for Betty Mahmoody og datteren at flygte fra faren til hendes barn og de gennemliver en farlig og hård rejse, for at få et bedre liv. Det er Betty Mahmoody hendes selv, der har skrevet bogen om sin tid i fangeskab of flugten tilbage til en tilværelse i USA. Køb ‘Ikke uden min datter’ her.

4. Sygeplejersken

Hvad gør man, hvis man mistænker ens kollega for at gøre det værste man kan forestille sig – at slå et andet menneske ihjel? Den knibe stod en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus med i 2015, da hun havde mistanke til, at hendes kollega, Christina Aistrup Hansen bevidst slog patienter ihjel. Men kunne det være sandt? Og hvordan kunne det bevises?

https://imgcdn.saxo.com/_9788726148718/0x500

Det er journalist Kristian Corfixen, der beretter om denne sande historie. Han har sat sig ind i sagen ved blandt andet at læs sagsakter, afhøringer og journaler igennem og interviewe dem, der var allertættest på, herunder Christina Aistrup Hansen. Han gennemgår sygeplejerskesagen, der havde stor mediebevågenhed i Danmark i 2015, da Christina Aistrup Hansen blev anholdt. Efterfølgende kom hendes sag i retten, hvor hun blev dømt skyldig. Køb bogen ‘sygeplejersken’ her.

Få de bedste biografier som lydbog…

Jeg håber du har fået noget inspiration til dit næste læsestof, og at du efterfølgende vil give mig ret i, at det er nogle af de bedste biografier – for de er virkelig en tidssluger alle sammen!

Hvis du nogle gange synes, at du ikke har nok tid i hverdagen til at læse bøger (ligesom jeg), så kan jeg virkelig anbefale at lytte til dem som lydbøger. Køb bøgerne som lydbog her.

Hvis du vil se mine anbefalinger til nogle krimibøger, så kan du se mit blogindlæg om de bedste krimibøger her.

De bedste biografier

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *