Hvis du ligesom jeg elsker at læse, så er du sikkert også på udkig efter nye bøger hele tiden! Jeg vil derfor godt anbefale dig nogle af de bedste krimibøger som du bare SKAL læse – hvis ikke du allerede har gjort det. Jeg har læst en del forskellige krimibøger, men det er et rent tilfælde, at de tre jeg vil anbefale dig alle har ‘kvinde’ i bogtitlen. De tre bøger er dog vidt forskellige på så mange måder.

1. ‘Kvinden i buret’ af Jussi Adler-Olsen

https://imgcdn.saxo.com/_9788740009637/0x500

‘Kvinden i buret’ er den første krimi i bogserien om Afdeling Q, der er skrevet af den fantastiske forfatter Jussi Adler-Olsen. Denne bog er en tidssluger og den læses på ingen tid, fordi den er så medrivende og særdeles spændende, at man ikke kan ligge den fra sig.

Bogserien byder både på spænding og uhygge, som kun en krimi kan gøre det, men samtidig rummer den også humor når Carl Mørk og hans assistent Asaad skal finde forbrydere sammen. De er den perfekte duo i Afdeling Q og de løser de henlagte forbrydelser på deres helt egen facon.

En mystisk forsvinden

Bogserien handler altså om Carl Mørk, der er leder af Afdeling Q – en afdeling for henlagte sager, som Carl og hans hold står for at læse igennem og arkivere på ordentlig vis. Dog bliver deres nysgerrighed vakt, da de finder en særdeles mærkværdig sag. Folketingspolitiker Merete Lynggaard forsvandt for flere år siden forsvandt sporløst på en færge. Nogen gætter på, at der er tale om mord, mens andre tror, der er tale om selvmord. Carl Mørk og Asaad kommer på sagen og finder ud af, at sagen ikke er så enkel, som først antaget og at der er behov for yderligere efterforskning.

Bogserien er bygget op på flere parallelhistorier, der kører sideløbende. Det betyder, at man i nogle af kapitlerne følger Carl Mørk og resten af Afdeling Q’s færden og efterforskning, mens man i andre kapitler følger andre personer, der på en eller anden måde har en del i den forbrydelse, der er sket. Når man i starten læser bøgerne er der mange løse ender og gåder, man gerne vil have svar på, men efterhånden som man kommer længere hen i efterforskningen, falder flere og flere brikker på plads. Til sidst begynder man at forstå, hvordan de forskellige personer krydser hinandens veje. Til at starte med skal man holde tungen lige i munden – men det giver en super spændende fortælling på den måde kapitlerne er skrevet. Køb ‘Kvinden i buret’ her.

Bonusanbefaling

Som en lille bonusanbefaling kan jeg virkelig anbefale de andre bøger i krimiserien. Rækkefølgen for Jussi Adler-Olsens bogserie om Afdeling Q er følgende:

2. ‘Kvinden i toget’ af Paula Hawkins

https://imgcdn.saxo.com/_9788702217872/0x500

Denne bog er verdens hurtigst sælgende debutbog – og derfor er det klart også en af de bedste krimibøger! Faktisk er det både en krimi og en thriller, men det gør den bare mere nervepirrende og spændende. Jeg tror du vil elske at læse denne bog, der er fyldt med mystik og forunderligheder.

I bogen følger man Rachel, der hver dag følger den samme rutine og taget toget ind til London. På sin rute på vej til og fra London holder toget altid stille det samme sted – foran et hus, hvor hun betragter det smukke unge par, der bor der.

En dag på sin vej til London ser hun noget chokerende og efter dette er kvindende sporløst forsvundet. Rachel kontakter politiet og fortæller om sine beretninger, men politiet har svært ved at tage hende alvorligt. Kan politiet stole på hende og hvad er der sket med kvinden i huset? Køb ‘kvinden i toget’ her.

3. ‘Kvinden der forsvandt’ af Gillian Flynn

https://imgcdn.saxo.com/_9788712051022/0x500

Bogen ‘Kvinden der forsvandt’ handler om Nick og Amy, der på afstand ligner et lykkeligt og succesfuldt ægtepar i New York. Men krisen rammer, Nick mister sit arbejde og ægteparret flytter derfor til North Carthage i Missouri. Her har Amy dog svært ved at falde til ro, da hun er en rigtig Manhatten-pige, der desuden også oplever ægteskabsproblemer med Nick. En dag forsvinder Amy pludseligt, og politiet mistænker Nick for at stå bag. Nick fastholder sin uskyld, men taler han sandt? Og hvor er Amy?

Det er en rigtig spændende bog, der sætter ens fordomme og forudantagelser i spil, og så er den fyldt med overraskelser, der trigger din hjerne! Den er helt sikkert værd at læse! Køb ‘Kvinden der forsvandt’ her.

Jeg håber du kan bruge mine anbefalinger om de bedste krimibøger – jeg er i hvert fald vilde med dem og håber også du bliver det! Hvis du er interesseret, kan du se mine andre blogindlæg her.

De bedste krimibøger

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *