Du kender det helt sikkert! Du skal finde en gave til en ven, kæreste eller et familiemedlem, der bliver student, men hvad giver man i studentergave? Måske ønsker de sig ikke rigtig noget eller også falder deres ønsker ikke i din smag. Samtidig vil du gerne give dem en gave, der minder om deres studentertid, så de har noget at se tilbage på og mindes. Jeg har stået i samme situation flere gange og har derfor været inde på nettet og fundet nogle sjove og hyggelige studentergaver, som jeg gerne vil give videre til dig som inspiration og gaveidé. Jeg har opdelt gaverne sådan, at man ligegyldigt ens budget, kan finde en rigtig fin gave.

Hvad giver man i studentergave fra 100-350 kr.?

Hvad giver man i studentergave, når man skal finde en gave for 100-350 kr.? Selvom man ikke giver en gave for et større beløb er det stadig muligt at finde en rigtig fin og mindeværdig gave, som studenten helt sikkert vil blive glad for!

Student Bumble fra Hoptimist 

Du kender sikkert godt Hoptimisten, der har været en del af dansk design i over 50 år. Ideen bag Hoptimisten er at skabe glæde og få smilet frem på alle læber – og man kan da ikke andet, når man ser disse fantastiske figurer. Hoptimisten er en rigtig sjov og hyggelig pyntegenstand, som man kan give i gave til mange forskellige lejligheder. Derfor er der også lavet en studenter-Hoptimist i både rød og blå, som er den perfekte studentergave.

Du kan sætte dit eget klistermærke på, så studenterhuen får den rigtige farve i enten mørkeblå, lyseblå, lilla eller bordeaux. Så hvis du spørger man, hvad man giver i studentergave vil jeg helt klart sige, at Hoptimisten ligger helt i top.

Lige her har jeg fokus på den perfekte studentergave, men du kan jo finde Hoptimsiter til alt. Du kan både finde de helt traditionelle Hoptimister, men der findes rigtig mange, som passer perfekt til den specifikke begivenhed, du er inviteret til – hvor end det er et bryllup, en fødselsdag eller noget helt tredje. Du kan finde alle de andre Hoptimister her.

Plakater fra citatplakat.dk

Du kender dem måske fra Løvens Hule, men de har lavet de sjoveste plakater, man kan give til enhver lejlighed. Jeg synes, at de to bedste plakater er disse:

Citatplakat.dk’ ønske er at gengive nogle af de sjoveste og mest humoristiske danske citater, som er gået viralt og har skabt grin og gode stunder gennem deres plakater. Jeg har valgt at tage nogle af deres plakater med, fordi plakaterne bringer smilet frem på ens læber. Samtidig er det en måde, hvorpå studenten kan huske tilbage på sin studentertid som en oplevelsesrig og mindeværdig tid. Jeg er sikker på, at studenten vil synes om denne gave.

Plakaterne kan fås i forskellige størrelser, så du har mulighed for at tilpasse produktet. Derudover har du også mulighed for at vælge farven på studenterhuen – efter hvilket studie studenten er færdig med (Det betyder altså, at de plakater jeg har taget billede af her kun er et eksempel). Du kan købe plakaterne her.

Dialægt-plakater

I forlængelse af Løvens Hule fusionerede Dialægt med citatplakat.dk. Det betyder, at citatplakat.dk i dag også sælger de berømte og sjove Dialægt-plakater. Derfor kan jeg ikke lade vær med også at anbefale disse som gave, da jeg synes de er virkelig humoristiske!

Dialægt-plakaterne kan fås i mange forskellige varianter og der er også lavet flere, der passer til studenten. Det sjove ved Dialægt-plakaterne er, at det er studenter, der har skrevet studenter-plakaten og sygeplejersker, der har skrevet sygeplejerske-plakaten osv. Så alle citaterne (og deres “rigtige” betydning, der er anført under citatet på plakaten) kan genkendes af den, du giver gaven til – og de vil synes, det er SÅ sjovt! Du kan købe Dialægt-plakaten her.

En ting jeg desuden synes er værd at have med i tankerne er, at din plakat først bliver produceret, når du har bestilt den. Det betyder, at der ikke bliver produceret nogle unødvendige varer og på den måde er Dialægt samtidig miljøbevidste.

Hvis du godt kunne tænke dig at se flere varianter af sjove og humoristiske plakater, kan du se udvalget her.

Hvad giver man i studentergave fra 350-700 kr.?

Disse gaver ligger i et lidt større prisleje, men det er samtidig nogle helt fantastiske gaver!

Mini-abe fra Kay Bojesen

Du kender sikkert de kendte figurerne fra Kay Bojesen, som efterhånden findes i mange danske hjem. Kay Bojesen var en verdensberømt designer, der skabte trædyr med sjæl og humor. Det er ham, der står bag den berømte abe.

Aben som vi alle kender, er den perfekte gave til studenten. Aben er lavet i miniformat på 10 cm og er derfor en sød lille pyntefigur at have stående på en reol eller hylde (den kan også hænge i armene). Grunden til, at jeg synes den passer godt som studentergave er, at man kan tilkøbe en lille studenterhue – i enten rød eller blå – der passer til aben.

Hvis du vil tilkøbe en af studenterhuerne kan du købe dem ved at trykke på en af følgende links:
Tryk her for at købe den matchende studenterhue i rød her
Tryk her for at købe den matchende studenterhue i blå her

Guidet øltur på Vesterbro

Denne henvender sig nok mest til de mandelige studenter, men jeg synes gaven er rigtig fed, så jeg kunne ikke lade vær at tage den med. Hvis en oplevelser er sagen, så vil jeg anbefale denne guidede øltur på Vesterbro.

Med i oplevelsen får du i 3 timers guidet øltur rundt i København, hvor øl danner rammen om oplevelsen. Samtidig hører du om øludviklingen gennem 3 forskellige stadier og høre historier om de hippe Vesterbro. Lyder denne oplevelse ikke som en sjov oplevelse, der kan bringe sjove stunder frem? Så køb denne oplevelse til dig og studenten her.

Hvad giver man i studentergave fra 700-900 kr.?

Hvis det er en tæt veninde, et familiemedlem eller noget helt tredje, der skal have en gave og du har et større beløb til rådighed, så synes jeg helt sikkert du skal kigge på disse forslag. Jeg er selv helt vild med dem og ville ønske det var mig, der blev student igen!

Hoptimist Woody Student Bumble i eg

Jeg har allerede skrevet om Hoptimisten tidligere i indlægget, men det er også muligt at få Hoptimisten i studenterudgave, hvor materialet er en rigtig flot eg. På denne Hoptimist kan du – ligesom på de andre Hoptimister – sætte dit eget klistermærke på, så studenterhuen får den rigtige farve i enten mørkeblå, lyseblå, lilla eller bordeaux.

Skulptur: “Årets Student”

Hvis du ønsker at give studenten en lidt mere unik gave er denne fine skulptur et ret godt bud. Den er lavet af kunstneren Palle Mernild og kan både gives til den mandlige og kvindelige student. Figuren er lavet af kunstmarmor og studenterhuen er poleret messing, der er forgyldt. Figuren er desuden montoret på et stykke egetræ. Al dette tilsammen er med til at give et stilrent look, og er derfor en gave, der kan følge studenten resten af livet.

99 Skulpturen, der har lavet denne skulptur, er eneforhandler af figuren og skaber og producerer selv alle deres skulpturer. På den måde kan de sikre, at kvaliteten er i orden. Så hvis du har lyst til at give en mindefuld og unik gave, så er denne skulptur lige sagen. Du kan købe skulpturen “Årets Student” her.

Hvad giver man i studentergave? – videre inspiration…

Hvis du stadig ikke synes du har fundet den helt rigtige gave eller gerne vil kigge lidt videre, inden du tager den endelige beslutning, så kan du jo også kigge på oplevelser til studenten. Du kan købe en masse sjove og hyggelige oplevelser på duglemmerdetaldrig.dk, som jeg helt klart også kan anbefale – for hvem kan ikke lide at få oplevelser i gave?

Jeg håber jeg har givet dig noget inspiration til, hvad man giver i studentergave. Du kan også få inspiration til gaven til studenten på følgende blogindlæg, jeg også har skrevet:
Gaven til hende der har alt
Gaven til ham der har alt

Hvad giver man i studentergave?

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *