Selvfølgelig kan voksne godt male i malebøger! Malebøger er for alle der synes det er sjovt at være kreativ! At male i malebøger kan faktisk være ret sundt!

Hvad er godt med voksenmalebøger?

Kreativt og afslappende

At male i voksenmalebøger handler ikke om at gå tilbage til barndommen. Det handler derimod om at stresse af og lade de kreative tanker flyde. Det der er fantastisk ved at male i voksenmalebøger er, at man koncentrer sig om alle detaljerne på tegningen. Derved glemmer alle andre tanker for en stund og samtidig stimulerer kreativiteten.

Desuden har undersøgelser vist, at voksenmalebøger kan være med til at mindske stress og angst. Det skyldes at den del af hjernen, der bliver aktiveret når man farvelægger, gør dig mere afslappet. Samtidig får det dig til at fokusere på noget andet end job og karriere samt hverdagens gøremål.

Derudover bruger de fleste af os også rigtig meget tid foran vores skærme, og at farvelægge i malebøger er en god måde at få et afbræk fra det vi plejer at underholde os med.

Farveblyanter, Hjerte, Kærlighed, Kunst

En hobby der er nem at have med…

At male i malebøger er desuden en hobby du kan tage med dig overalt. Du skal bare have din malebøger og farver med, så er du flyvende. Jeg har både haft mine malebøger med i sommerhus og på forskellige ferier i udlandet, fordi det er den måde jeg slapper af på.

Så svaret til spørgsmålet “Kan voksne godt male i malebøger?” er JA – selvfølgelig kan de det. Det er tilmed sundt og godt for sjælen, så hvad venter du på?

To i én

Udover at farvelægge nyder jeg rigtig meget at lytte til lydbøger! Det gode ved at lytte til lydbøger er for mig, at jeg får “læst” nogle bøger, jeg normalt ikke ville læse, da jeg ikke har timer nok i døgnet til at nå det hele. I en hverdag med arbejde og skole er det ikke en bog jeg har lyst til at tage frem, når jeg kommer hjem fra en lang dag. Men at lytte til en lydbog er slet ikke lige så krævende, fordi man bare skal lytte! Derudover synes jeg, at det er fantastisk at sidde og lytte til en lydbog og samtidig sidde og forestille sig det der udspiller sig i fortællingen.

Ved at kombinere lydbøger og farvelægning kan jeg slappe af ved at lytte til en spændende krimi-bog og samtidig fordybe mig i eventyrlige billeder i min malebog. Hvis du ligesom mig tænker at det at høre en lydbog er en fantastisk god måde at komme igennem nogle at de spændende bøger, du normalt aldrig ville komme igennem, så kan du købe dine lydbøger her.

Inspiration til din farvelægning

Hvis du har fået lydt til at gå i gang med at farvelægge i malebøger er der nogle malebøger jeg gerne vil give et slag for, og det er Johanna Basfords malebøger. Du kan se nogle af de billeder jeg har farvelagt fra hendes malebøger her. Linke til de andre sider (med top 3 tuscher og inspiration til malebøger)

Hvis du har været i tvivl om, hvorvidt voksne kan male i malebøger håber jeg at du har fået klart svar og ikke kan vente på at komme i gang!

Kan voksne godt male i malebøger?

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *