Kunne du også godt tænke dig et personligt mundbind, der ikke er magen til alle andres? Lav dit eget mundbind på en nem og overskuelig måde.

Hvorfor lave dit eget mundbind?

Mundbindet er kommet for at blive – i hvert fald et stykke tid endnu. Det er blevet obligatorisk at bruge mundbindet forskellige offentlige steder. Det betyder, at når du går i supermarkeder for at handle, hos bageren for at købe brød, skal på shopping-tur med veninden eller skal ind og se den nyeste film i biografen, så skal du altså have mundbind på.

Men hvem vil ikke se lidt godt ud, selvom de skal have mundbind på? Jeg vil i hvert fald gerne. Derfor har jeg lavet en lille guide, som gør det mere overskueligt og nemt at lave sit eget mundbind, som er meget flottere end engangsmundbindet.

Hvad skal du bruge for at lave dit eget mundbind?

Alt du skal bruge for at lave det flotteste hjemmesyede mundbind er:

Ved at bruge bomuldsstof har du mulighed for at vælge imellem mange forskellige farver og mønstre, så du kan lave lige præcis det mundbind, du synes er flottest. Køb gerne flere forskellige farver stof, så du har noget at vælge imellem.

Hvis du har prøvet engangsmundbindene vil du opdage, at der er en næsebøjle i. Dette er uundværligt – især hvis du har briller. Desuden anbefaler Sundhedsstyrelsen, at hjemmesyede mundbind sidder tæt, hvilket næsebøjlen hjælper med. Næsebøjlen hjælper altså til at forme mundbindet, så det har en bedre pasform til dit ansigt.

Du skal dog være opmærksom på, at hjemmelavede mundbind ikke er CE-godkendt og derfor er de uegnede til medicinsk brug.

Lav dit eget mundbind – Køb af materialer og opskrift

Rito.dk har lavet en samlet pakke med alle ovenstående ting, så du bare skal trykke ’tilføj til kurven’ og betale – og så er du i gang med at lave dit eget mundbind (når materialerne altså er kommet med posten). Det er dejlig let og enkelt. Køb den samlede pakke her.

rito.dk kan du også hente en gratis opskrift, der viser, hvordan du kan lave dit eget mundbind. Det er lette end du tror, så det er bare at give sig i kast med det. Hent opskriften her.

Hvorfor skal der bruges tre lag i mundbindet?

Det anbefales af Sundhedsstyrelsen, at hjemmesyede mundbind minimum består af tre lag tekstil, der er tætvævet og åndbart. Derfor har mundbindet en lomme, hvori du sætter vlieseline indlægsstof, så det lever op til myndighedernes krav.

Lav dit eget mundbind – gode grunde til hvorfor du skal lave dit eget mundbind i stedet for at bruge engangsmundbind

Lav dit eget mundbind og tilpas det til dit outfit

Ved at lave dit eget mundbind har du en rigtig god mulighed for at lave nogle mundbind, der passer til det outfit, du har på. På den måde vil mundbindet klæde dig bedre og så er det ikke helt lige så slemt at have et mundbind på.

Lav dit eget mundbind og spar penge

Da vi skal bruge mundbind alle offentlige steder såsom på restauranter, i supermarkeder og i den offentlige transport, kan det hurtigt blive dyrt med engangsmundbindene. Desuden er de ikke særlig kønne, hvis du spørger mig.

Ved at lave dine egne mundbind kan du altså spare nogle penge, så du ikke flere gange om dagen skal tage et nyt i brug og smide det gamle ud. Et hjemmelavet mundbind kan bare vaskes efter brug (husk minimum 60 grader) og bruges igen og igen. Udover at spare penge er det også bedre for miljøet – og hvem kan ikke lide det?

Få dine børn til at gå med mundbind

Har du svært ved at finde et mundbind til dine børn? Ved at lave hjemmesyede mundbind kan du tilpasse størrelsen til dine børn, så de sidder meget bedre end de engangsmundbind man normalt køber.

Selvom mindre børn ikke behøver at gå med mundbind kan det være en god idé at vende dem til det – hvis de selvfølgelig har lyst til at gå med det. Ved at lave hjemmesyede mundbind til dine børn kan I kreere mundbind i flere sjove farver og mønstre. Så bliver børnene mere tilbøjelige til at ville tage et mundbind på – det er jeg helt sikker på.

Hvis du har nogle kreative børn kan de endda være med at lave deres eget mundbind – det vil de helt sikkert synes er sjovt, når de skal have det på bagefter.

Læs nogle af mine andre kreative projekter her.

Tak fordi du læste med og go’ arbejdslyst med at lave dit eget mundbind 🙂

Lav dit eget mundbind

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *