Maling på sten

Det er fantastisk når man kan bruge naturen i sin hobby og i sit hjem på nye og kreative måder. At male på sten med Posca Tuscher er derfor en oplagt mulighed for at bringe den vidunderlige natur indenfor døren og samtidig få nogle hyggelige stunder med i bagagen.

Male på sten – hvordan gør jeg?

Først skal du bruge en stenlak. Lakken giver stenen en glattere overflade og samtidig vil lakken ikke suge ned i stenen på samme måde. Det gør, at det endelige resultat bliver flottere. Du skal lade lakken tørre i 24 timer (læs lige på lakken), før du går videre til næste trin. Stenen vil nu have en lidt glattere overflade

Det er muligt at købe alt du skal bruge her:

Hvorfor Posca Tuscher?

Det er nemmere at male med tuscher frem at bruge maling, når man skal farvelægge sten. Derfor anbefaler jeg, at du bruger Posca Tuscher. Posca Tuscher er yderst nemme at bruge og kan bruges til mange forskellige formål.

Posca Tuscherne er vandbaseret og indeholder holdbare pigmenter, hvilket betyder, at tuscherne kan bruges på mange forskellige overflader – både ru og glatte. Du kan, udover at bruge dem til at male på sten, også bruge dem på glas, metal, tekstil, plastik og papir.

Du kan læse mere og købe Posca Tuscher her.

Motiver og mønstre – inspiration til at male på sten

Det er kun fantasien der sætter grænser! Jeg synes det er fantastisk at man ikke behøver at være den fødte kunstner for at male på sten. Man kan lave nogle meget simple mønstrer og figurer og det kan stadig blive rigtig pænt.

Rito.dk har lavet en lille miniguide der viser, hvordan du kan male med Posca-tuscher på sten. I guiden er også vist nogle forskellige motiver, så du kan blive inspireret til, hvad du skal male. Se guiden her.

Du kan finde mange videoer på Youtube om at male på sten. Se f.eks. disse to videoer, der viser forskellige inspirerende motiver:

Inspiration til at male på sten med Posca Tuscher
Inspiration til mønstre på sten

Bøger med motiver

Du kan også købe forskellige bøger, hvor kreative kunstnere viser, hvordan man kan male på sten. Kunstneren Denise Scicluna, der er specialiseret i malerkunst og håndværk, har lavet flere bøger, hvor du kan lære at male forskellige kreative motiver på sten. Hun har lavet følgende bøger om maling på sten:

Kunst på sten – mal de sødeste dyr’. Her er det dyremotivet, der er i fokus.

Kunst på sten – maling og dekoration’. Denne bog inspirerer dig til at male mange forskellige motiver på sten, og som kan bruges til alt fra brocher til bordkort.

Derudover har Natasha Alexander lavet en meget inspirerende bog, hvis man godt kan lide mandala-mønstre. Bogen hedder ’Mandala-sten – 50 inspirerende mønstre til maling på sten’.

At male på sten – for børn

Har du et barn der vil elske at male på sten, men synes du det er lidt for besværligt at skulle købe en hel masse – så bare rolig. SES Creative har lavet et malersæt, hvor fokus er på de mindste. I malersættet er der alt hvad dit barn har brug for.

Sættet indeholder:

  • 10 sten med forskellige former
  • 12 små beholdere med maling
  • 3 forskellige farver glimmer
  • En pensel
  • En sort tusch

Med dette malersæt har dit barn alt hvad hjertet begærer, når det kommer til at male på sten.

Videre inspiration…

Du er også meget velkommen til at se mit indlæg om kastajnedyr her. Der kommer jeg også ind på, at man kan male på kastanjerne, så de får nogle sjove og anderledes udtryk.

Male på sten med Posca Tuscher

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *