Når jeg skal farvelægge i mine malebøger er det vigtigt for mig, at jeg har nogle gode tuscher at bruge – for det er det der er med til at gøre det sjovt 🙂 Jeg har derfor samlet mine anbefalinger til top 3 tuscher her.

1. Staedtler Triplus Fineliner

Førstepladsen går helt sikkert til Staedtler Triplus Fineliner, og hvorfor så det? Det kommer selvfølgelig an på, hvad du skal farvelægge. Jeg kan rigtig godt lide at farvelægge tegninger med MANGE detaljer. Derfor skal selve spidsen af tuschen være så smal som muligt, som man har muligheden for at kunne farvelægge ALT – selv de mindste følehorn på en lille smuk sommerfugl. Og det kan man med fineliners! Staedtlers bud på finelineren er bare helt kanon, fordi Staedtler både har fokus på kvalitet, men også at tuscherne skal ligge godt i hånden, når man farvelægger og samtidig det er bare en rigtig god kvalitet tuscherne har. Tuscherne er fri for farlige giftstoffer (så du kan skåne miljøet) og samtidig er de vandbaseret, hvilket betyder at det er nemt at få tuschen af tøj og hud.

De her tuscher er altså helt klart nr. 1 i min top 3 tuscher 🙂 Du kan købe Staedtler Triplus Fineliner her, hvor du har mulighed for at vælge alt fra 1 farve til 36 forskellige farver. Jeg vil anbefale den med 36 farver (se mere i mit blogindlæg her, hvor jeg forklare hvorfor).

2. Staedtler Triplus Color

Staedtler er bare et rigtig godt mærke (synes jeg), hvilket du jo godt kan fornemme allerde! Alt det jeg lige har forklaret om kvaliteten af tuscherne og omtanken på miljøet gælder selvfølgelig også Staedtler Triplus Color, så i forhold til dette skal du ikke være bekymret – du skal bare vælge, hvilken slags der er mest dig. Men hvad er forskellen egentlig på Staedtler Triplus Fineliner og Staedtler Triplus Color? Staedtler Triplus Color er ikke lige så smalle som finerliners, men de giver samme gode farve på papiret som fineliners gør. Dem her bruger jeg på mine tegninger, hvor jeg har lidt større overflader, jeg skal farvelægge. Ligesom med de andre ligger de her lige så godt i hånden, når man farvelægger og har samme gode farvekvalitet.

En anden ting, som jeg ikke nævnte ved Staedtler Triplus Fineliner (men som også gælder for dem) er, at Stadtlers tuscher bare har en rigtig lang levetid. Det betyder, at hvis du eller dit barn glemmer at sætte hætten på tuschen, når I er færdige med at farvelægge, så går der flere dage, før den tørre ud! Det er da fantastisk, ik? Staedtler Triplus Color kan købes her.

3.Colortime Tuscher

Disse er også supergode og har også en rigtig god kvalitet. I virkeligheden er det bare rigtig svært at rangerer de her tuscher i en top 3. Colortime Tuscher ligger også godt i hånden grundet deres form og kan også tåle at ligge uden hætte på i flere dage. Jeg vil til enhver tid anbefale Colortime Fineliner (fordi jeg jo som sagt godt kan lige at farvelægge mindre detaljer). Colortime Fineliners kan købes her.

Hvis du er til lidt større flader, når du farvelægger, eller du ligesom jeg farvelægger i Johanna Basfords malebøger, hvor der både er mange detaljer og store flader, kan jeg anbefale Colortime Dobbelttuscher. Det smarte ved dem er, at tuschen består af to forskellige tuschstørrelser, så den mindste er 2,3 og den største er 3,6. Det gør det meget fleksibelt, når man skal farvelægge! Colotime Dobbelttusch kan du se på billedet her:

Colortime har været rigtig smarte, for du kan købe en pakke med 20 stk dobbelttuscher. Denne pakke indeholder alle de traditionelle farver og kan købes her. Men hvis du synes det er for få farver (og det ville jeg i hvert fald gøre, fordi jeg f.eks. har behov for at kunne farvelægge bladene i min malebog i flere forskellige grønne nuancer), så har du mulighed for at købe en pakke med 20 suppleringsfarver, og så har du faktisk 40 forskellige farver! Det er da lige en drøm der går i opfyldelse! Du kan købe Colortime Dobbelttusch suppleringsfarver her.

Som sagt synes jeg, at det er rigtig svært at vælge, hvilke tuscher, der skal ligge på førstepladsen, men det gik alligevel til Staedtler Triplus Fineliners. Det var alt fra min anbefaling af top 3 tuscher.

Hvis du mangler inspiration til, hvilke malebøger du skal på udkig efter og som er gode at farvelægge i, så har jeg tre gode ideer til dig her:

Den Hemmelige Have

Den Fortryllede Skov

Den Magiske Jungle

Jeg håber du kan bruge mine anbefalinger af top 3 tuscher. Rigtig god fornøjelse 🙂

Top 3 tuscher

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *