Måske du kan huske brodering fra da du var barn og vil gerne prøve kræfter med det igen eller måske er det din første gang med brodering? Så fortvivl ej! Brodering er et håndarbejde for alle – ligegyldigt alder. Jeg har samlet denne guide til dig om brodering for nybegyndere for at besvare nogle af de spørgsmål du helt sikkert sidder med, hvis du er ny på området.

Hvad kan man brodere?

Man kan brodere på mange tekstiler og pynter ethvert hjem. Man kan både brodere på puder og sengebetræk eller på bordløbere og duge. Brodering er også rigtig flot på tøj.

Man kan lave alt fra logoer på tøj eller bannere til dyr og blomstermotiver på puder. Det er simpelthen kun din fantasi, der sætter grænser.

Brodering for nybegyndere: brodering af blomster i korssting

Brodering for nybegyndere – Den rigtige nål

Brodering som nybegynder kan være lidt svært at finde hoved og hale i, og det er derfor vigtigt at have de rigtige redskaber

Det er vigtigt at du har en broderinål, når du skal brodere. Hvis du eksempelvis broderer korssting, hvor hullerne i forvejen er markeret i stoffet (da det er Aida-stof) skal nålen ikke være spids. Dette gælder eksempelvis til korssting. Nålens størrelse afhænger af, hvor store stoffets huller er. Jo højere nummer nålen har, jo tyndere og mindre er nålen.

Du kan se og købe nåle til brodering her.

Typer af brodering

Der findes forskellige typer at brodering, men her vil jeg fokusere på korssting og kontursting, da disse typer af brodering er nemme at gå til, hvis du er nybegynder. Jeg har derfor fundet nogle videoer, der forklare og viser, hvordan man syer efter de to metoder:

Jeg vil derfor anbefale dig at se disse videoer igennem, hvis du er nybegynder, da de giver en god forklaring på, hvordan man gør.

Brodering for nybegyndere – broderikit

rito.dk kan du finde forskellige broderikits. Et broderikit består af al det stof og tråd du skal bruge til dit broderi-projekt. Der findes mange forskellige broderikits og du kan derfor vælge mellem mange forskellige motiver ligesom det er muligt at vælge forskellige typer. Du kan se alle broderikits her.

Tak fordi du så min guide til brodering for nybegyndere. Hvis du er interesseret i at hente inspiration til andre kreative projekter, du kan begive dig ud i, kan du se mere her.

Brodering for nybegyndere – en guide til dig der er ny i broderi-verdenen

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *