Hyggelig efterårsstemning med kastanjer

Efterårsferien nærmer sig og det betyder hygge i de danske hjem. Men hvad skal man bruge tiden på i efterårsferien, der jo til tider godt kan være lidt kold og våd? Jeg har en fantastisk idé. Hvad med at kombinere en formiddagsudflugt i den dejlige danske efterårsnatur med en hyggelig eftermiddag omgivet af kreativitet? Efteråret byder nemlig på masser af muligheder for at lave sjove og anderledes kastanjedyr.

Kastanjedyr er for alle og enhver der kan lide at være kreativ. Det er en fantastisk måde at samle familien på og bringe hyggelige aktiviteter ind i hjemmet. Jeg har derfor fundet forskellige kastanjemotiver, som du og din familie kan prøve jeres kreative kræfter af med.

Sjove og anderledes kastanjedyr i efterårshyggen

Kastanje-spindelvævet er et sjovt og anderledes alternativ til kastajnedyrene

Det første motiv er selvfølgelig et kastanje-spindelvæv. Kastanjespindelvævet er et forholdsvis nemt motiv. Her har du mulighed for at få lidt farver ind i hjemmet, da du kan bruge forskellige farver garn – og jo flere farver garn du har, jo federe ser det ud.

Kastanjespindelvævene pynter rigtig fint i hjemmet. Du kan f.eks. vælge at hænge dem op i en snor og så i loftet eller hænge dem på en gren, som står i en vase. Du kan også hænge dem op i vinduet, så folk der kommer forbi kan blive i godt humør af dit flotte kastanje-eventyr.

Hvad skal du bruge til at lave kastanje-spindelvæv?

For at kunne lave det perfekte kastanjespindelvæv skal du bruge nogle forskellige ting. Du skal som minimum bruge:

Hvis du nu ikke er helt klar over, hvordan du egentlig laver sådan et kastanje-spindelvæv, så har jeg fundet en video. Den viser hele processen, så du kommer godt i mål. Se videoen her:

Se hvordan man laver kastanje-spindelvæv

Det traditionelle kastanjedyr kan laves på sjove og anderledes måder

Hvis du skal lave kastanjemotiver med børn, er jeg helt sikker på, at de traditionelle kastanjedyr vil blive en succes. Her er det kun fantasien der sætter grænser og du har masser af mulighed for at lave nogle rigtig sjove og anderledes kastanjedyr.

Hvad skal du bruge for at lave sjove og anderledes kastanjedyr?

For at kunne lave det sjoveste kastanjedyr skal du bruge nogle forskellige ting. Du skal som minimum bruge:

Derudover kan man for at kamoflere tændstikkerne sætte rørperler udenpå dem. Dette giver også et sjovere og mere farverigt udseende til dine flotte kastanjedyr. Du kan købe rørperler her.

Man kan finde mange videoer på Youtube af det traditionelle kastanjedyr:

Sådan laver du de traditionelle kastanjedyr

De flotte kastanjedyr vil pynte rigtig fint i vindueskarmen, på en skænk eller reol. Her kan du lave et helt vidunderligt dyrelandskab af forskellige fantastiske kastanjedyr.

Kastanjedekorationer

Du kan også lave forskellige dekorationer til hjemmet. Du kan f.eks. lave kastanjekranse der kan hænge på hoveddøren og byde efteråret og den koldere tid i møde.

Der er også mulighed for at lave de flotteste kastanjehjerter, der både kan pynte inde og ude. Dette gør du ved at forme en ståltråd i en hjerteform og herefter prikke hul i kastanjerne, så ståltråden kan løbe gennem kastanjerne. Her vil en lille sløjfe af båndstof i toppen af hjertet også pynte fint. Du kan købe båndstof til sløjfer her og ståltråd her.

Du kan også lave nogle smukke lysdekorationer, hvor et bloklys er omgivet af kastanjer på et flot dekorationsfad i feks. træ. Du kan se forskellige dekorationsfade i træ her.

Du kan også dekorere kastanjerne ved at farve eller male dem. Her kan du f.eks. bruge Posca tuscher, der også kan bruges til at farve på sten. Du kan købe dine posca tuscher og andre tusser her.

I videoen nedenfor kan du kan se, hvordan du kan bruge kastanjer i dine dekorationer i hjemmet:

Dekorationer med kastanjer til hjemmet

Jeg håber du kan bruge min inspiration til nogle flotte, sjove og anderledes kastanjedyr og –motiver.

Læs mere på min blog her.

Sjove og anderledes kastanjedyr

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *