Der findes efterhånden mange malebøger for voksne, og det er forståeligt nok. Det er en rigtig hyggelig aktivitet, som man kan tage med sig hvor end man skal hen. Jeg sidder ofte selv i stuen med min kæreste og farvelægger, mens vi ser en af vores yndlingsprogrammer i fjernsynet – og det er SÅ hyggeligt 🙂

Hvilken malebog er bedst til voksne?

Jeg er helt vild med Johanna Basfords bøger, fordi jeg godt kan lide at farvelægge billeder af natur i alverdens farver. Svampe, træer, blomster og dyr og blade. Alle disse ting har man mulighed for at farvelægge i hendes malebøger.

Det gode ved Johanna Basfords malebøger er desuden, at der er mange detaljer i hendes tegninger. Det er også derfor, at det er nogle rigtig gode malebøger for voksne – for i malebøger til voksne er det fedt at kunne gå ned i detaljerne, når der skal slappes af og farvelægges.

Malebøger for voksne – Den fortryllede skov

Jeg har farvelagt nogle tegninger fra Johanna Basfords ‘Den fortryllede skov’, som jeg meget gerne vil vise dig! Jeg har derfor lavet et lille udpluk 🙂

Malebøger for voksne - Billede af pindsvin

På den første tegning her har mit fokus været, at der skulle være fuld knald på farverne! Og det synes jeg er lykkedes meget godt 🙂

Malebøger for voksne - Billede af træhuse

Hvem kunne ikke godt tænke sig et træhus op i det store træ i haven, da de var børn? Hvis jeg havde et træhus der så sådan der ud i min barndom, ville jeg helt sikkert svæve på en lyserød sky…

Malebøger for voksne - Billede af et træ

I fantasitræet her har jeg lavet en ramme formet som skyer i en blå farve, fordi jeg synes der manglede en baggrundsfarve. Den blå farve forener billedet, synes jeg.

Malebøger for voksne - Skovens ene-boer

Denne her tegning kan jeg godt lide, fordi den er meget enkel – også i farverne. Samtidig er det træets flottes struktur, der er i fokus 🙂

Ræven i rødlige nuancer

Denne her tegning var meget enkel at farvelægge og det er også nogle gange dejligt at have gang i et projekt, der ikke er så stort og uoverskueligt! I dette tilfælde blev det derfor til et aften-projekt mens fjernsynet kørte i baggrunden 🙂

Malebøger for voksne - Tegning i fantasiens verden

Her har mit fokus for alvor været fantasien – som ingen grænser sætter… Den er lavet i de blå og lyserøde nuancer, fordi jeg synes de to farver spiller godt sammen – men det kan du jo selv bedømme 🙂

Malebøger for voksne: Andre tegninger fra Johanna Basford

Hvis du vil se nogle af mine andre farvelagte tegninger fra Johanna Basfords malebøger, så kan du se mere her:

Den Hemmelige Have

Den Magiske Jungle

Den fortryllede skov

Hvilke tuscher skal man bruge til at farvelægge med?

Jeg maler i mine malebøger med Staedtler-tuscher, fordi jeg blandt andet godt kan lide den kraftige fare, som de afgiver (hvilket du også kan se på de farvelagte tegninger). Du kan se, hvilke tuscher jeg anbefaler at bruge til at farvelægge i voksenmalebøger her.

Jeg håber du er blevet inspireret af mine billeder og selv har lyst til at give dig i kast med at farvelægge nogle af Johanna Basfords motiver. Prøv det – det er super sjovt og afstressende.

Malebøger for voksne

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *